Головна Про нас Новини

Історія успіху Nissan


Історія компанії Nissan починається у 1911 році з відкриття автомобільного заводу Kwaishinsha. Вже в 1912 році три фахівці компанії «Квай Сінса Мотор Кар» побудували перший легкий автомобіль і через рік цей автомобіль випускався під ім'ям DAT - абревіатура перших літер імен своїх творців, а на японській мові це слово ще означає «живий», «моторний».

DAT успішно розвивався до 1916 року, але в період з 1916р. по 1930р. компанія випускала тільки вантажні автомобілі. У 1931 році було прийнято рішення відновити виробництво легкових автомобілів. Так з'явився DATSON (син Дата). Але в японській мові слово SON означає «банкрут, збиток, загибель» тому  з 1933 змінили назву на SUN (сонце) - символ Японії - DATSUN.

Цей же рік вважається офіційним роком заснування NISSAN, причиною стало рішення уряду Японії - без водійського посвідчення тепер можна було керувати машиною з двигуном до 750 см³. Datsun збільшив обсяг своїх двигунів до максимального значення. Грошові кошти, необхідні для появи нових моделей, були інвестовані компаніями Nihon Sangyo Co., Ltd. і Tobata Casting Co., Ltd.

У 1934 році назва компанії була змінена на Nissan Motor Co., Ltd (за першими літерами Nihon Sangyo -ніппон санге, що в перекладі означає японська промисловість) в зв'язку з тим, що Nihon Sangyo Co., Ltd. стала її 100% інвестором.

Червоне коло на емблемі компанії є символом сонця, що сходить і символізує щирість. Прямокутник синього кольору символізує небо. Nissan - «Щирість, що приносить успіх».

На сьогоднішній день Ніссан є одним з найбільших автовиробників у світі.